luni, 13 februarie 2017

Cum ne omoară inima zahărul, uleiul, margarina şi carnea. Colesterolul „rău” şi „moartea albă” cresc riscul de infarct chiar şi la tineri - explicaţiile medicilor Citeste mai mult: adev.ro/nlvlbs

Deşi intră în categoria alimentelor „de bază”, medicii atrag atenţia asupra zahărului, margarinei, uleiului şi a cărnii, care, consumate în exces, predispun la apariţia unor afecţiuni cardiace, ce ne pot fi chiar fatale dacă nu sunt tratate din timp.

Zahărul, margarina, uleiul şi carnea nu lipsesc din alimentaţia majorităţii românilor. Pe lângă efectele negative asupra întregului organism, medicii atrag atenţia asupra pericolului adus de consumul în exces al acestor alimente „de bază”. „Orice e consumat în exces afectează organismul. Dacă vrem să ne protejăm inima, e important ca acele alimente considerate nesănătoase să nu le consumăm în cantităţi mari”, explică medicul generalist Otilia Tănase. Deşi zahărul nu era considerat periculos pentru inimă, potrivit unui studiu recent, o substanţă din zahăr distruge colesterolul „bun” din organism, crescând astfel riscul de apariţie a bolilor de inimă. Uleiul şi margarina conţin grăsimi saturate şi sunt ultraprocesate, crescând nivelul colesterolului ”rău” din organism. Medicul Otilia Tănase ne recomandă să înlocuim uleiul de floarea soarelui cu cel de măsline, în cazul salatelor, şi cu cel de palmier, în cazul gătitului. De asemenea, margarina poate fi înlocuită cu untul, care nu este atât de nociv pentru inimă.

Citeste mai mult: adev.ro/nlvlbs

Aici puteti viziona un video:  ZAHARUL-MOARTEA ALBA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu