luni, 30 ianuarie 2017

Ceea ce numim noi – iubire,

    .............. e doar egoism și naivitate...........







Sunt fericită, pentru că am conștientizat că sensul iubirii nu este să-l faci pe celălalt să se îndrăgostească de tine. Arătăm cea mai frumoasă parte a vieții, iar dorințele le tratăm ca pe o realitate.

Când dorești să fii sărutată, mângâiată, îmbrățișată, excitată – e vorba de pasiune. 

 Dorești să fii alintată cu daruri, vrei ca cineva să-ți poarte de grijă și să-ți rezolve toate problemele, asta e – naivitate. Vrei ca omul drag să te iubesacă cu pasiune, iar timpul liber să-l petreacă doar cu tine – ești egoistă. Dorința de avea într-un timp cât mai scurt copii – e doar o necesitate biologică.

Atunci când iubești, nu vrei nimic.

Pur și simplu iubești. Te plimbi, îți speli dinții, verifici e-mailurile, te duci la cumpărături, bei ceai, o suni pe mama ta și în același timp, iubești omul de lângă tine. În acest moment poate fi oriunde și cu oricine. Poate nici nu știe că îl iubești. Problemele apar, viața merge mai departe, dar tu continui să te gândești la el.

Da, nu e practic, e irațional și sună ciudat. 

Dar așa este iubirea. Restul sunt doar pasiuni umane. Poți construi o relație, dar nu și dragostea. Te poți lupta pentru viața unui copil, pentru un trofeu, dar nu pentru iubire. Poți cere responsabilitate față de cuvintele spuse. Poți cere sinceritate și înțelegere, dar nu poți cere iubire. Învață să spui lucrurilor pe nume, doar așa viața va căpăta un alt sens.

Iubirea e doar un sentiment plăcut pe care îl simți în adâncul sufletului. E cea mai frumoasă emoție pe care o poți trăi vreodată.

Sursa:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu