duminică, 29 ianuarie 2017

Remedii Homeopate



Aici o să fac o listă cu afecţiuni cu un singur remediu homeopat sau cu un remediu care acoperă cele mai multe cazuri, astfel încât căutarea unui alte remediu nu se face decât dacă acest remediu nu are efect sau dacă există indicaţii puternice pentru alt remediu.

Am început să adaug aici şi remedii sau indicaţii necunoscute.

Asfixiere cu faţa vânătă

– Cuprum metallicum (Diluţii CH30-CH200) sau Laurocerasus prunus (CH30-200)

Simptomul principal este lipsă de aer care duce la o faţa vânătă şi la subalimentarea cu oxigen a creierului.

Laurocerasus este mai eficient şi universal decât Cuprum însă ambele pot ajuta.

– Copii vineţi la naştere din cauza lipsei de aer (Blue babies). Cazurile de strangulare cu
cordonul ombilical.

– Copii mici cu faţa vânătă rămaşi mult timp fără aer din cauza asfixierii în pătura,
plapumă, pernă, aşa cum se întâmplă destul de des.

– Cazuri de înec cu faţa vânătă şi lipsa de aer

– Strangulare cu faţa vânătă

Există câteva cazuri de copii handicapaţi mental vindecaţi cu Cuprum. Demn de amintit este un caz recent al unui copil de 14 ani care a avut o astfel de naştere din cauza căruia a avut o daună cerebrală. Copilul a primit o singură doză de Cuprum metallicum C30 pentru comportament violent. A doua zi copilul s-a dus la patul mamei şi i-a zis „mamă, sunt vindecat”. Copilul ştia brusc tot ce se făcea la şcoală, a schimbat imediat şcoală cu una normală şi a terminat-o cu succes, devenind complet normal (caz. H.J. Achtzehn, Germania). H.J Achtzehn spune că da la toţi pacienţii care au suferit o astfel de lipsa de aer o doză unică de Cuprum căci un astfel de traumatism ca asfixierea produce des simptome care nu trebuie neapărat să fie grave dar care sunt prezente. Tendinţa la crampe, anumite vise sau afecţiuni minore pot fi cauzate de aceast traumatism şi ele dispar în general după o doză de Cuprum.
Am verificat diferenţa între Cuprum şi Laurocerasus cu cineva care vede în spatele materiei şi mi-a spus că Laurocerasus

Este remediul mai eficient, în special la cazuri acute sau recente.

Tristeţem are sau depresie după pierderea unui copil

Ignatia amară (CH200, 1M, 10M)
Simptome însoţitoare posibile: pacientul ori plânge des ori nu mai poate plânge deloc. Oftat des. Senzaţie de nod în gât. Lipsa poftei de mâncare, lipsa poftei de viaţă, depresie, izolare.

Vrea să strige dar nu poate

Stramonium datura (singurul remediu)
În caz de panică, frică, sau în vise pacientul vrea să strige însă nu poate. Cauza este o sperietură mare sau un traumatism la naştere.

Crede despre sine că este un idiot

Barium carbonicum (singurul remediu)

Simptome însoţitoare: încredere foarte mică în sine, îi este frică că alţii râd de el, lent, ruşinos. (Barium este şi primul remediul al retardaţilor mentali, dar nu numai al acestora). Des remediul pt. copii care ies cu bazinul în faţă la naştere atunci când prezintă şi aceste profil psihic.

Plâns noaptea fără motiv la sugari sau atacuri de panică în întuneric la copii

– Stramonium datura (CH30, CH200, 1M)

Pentru sugarii care au avut o naştere traumatizantă însoţită de pericol de moarte şi care plâng din cauza aceasta. În general noaptea şi fără un motiv anume. Trezirea apare uneori la aceeaşi oră la care a avut loc şi naşterea. Dacă această fază a trecut deja, la aceşti copii dezvolta în general o frică de întuneric sau de tunele şi aceşti copii vor să doarmă cu lumina aprinsă. Ei intră în panică în întuneric sau la contactul cu medicii sau în situaţii care îi pun într-o situaţie periculoasă.

Încearcă să fugă sau se agaţă cu putere de tot ce prind. În timpul atacurilor de panică pot fi atât de blocaţi încât nu mai recunosc nici părinţii sau unde se afla.
Astfel de traume cauzate la naştere pot fi eliminate cu acest remediu (dacă se potriveşte simptomelor). Stramonium este remediul pentru cei care au trăit o situaţie atât de traumatizantă încât ea se poate asemăna cu cea a unui soldat rămas singur în junglă şi este înconjurat de pericole mortale. Este remediul GI-lor americani rămaşi în jungla singur cu duşmanul.
La declanşarea amintirii acestei traume soldatul respectiv va uita de raţiune şi unde se afla şi va încerca să scape cu viaţa.

În acest mod vor reacţiona mulţi din cei care au trăit un pericol iminent şi au rămas cu sechele.
Orice om care a trăit astfel de traume poate avea nevoie de acest remediu – indiferent de vârsta – dacă traumă mai apare în vise sau printr-un comportament iraţional într-o anumită situaţie declanşatoare.

Tipic este frică de întuneric, de tunele, de locuri strâmte (numai pentru claustrofobie însă nu se poate da acest remediu).

Există oameni, care, când ajung cu maşina într-un tunel şi li se declanşează frică, opresc maşina, ies din ea şi o iau la fugă din tunel. Lumina ameliorează frică pacientului.

Colici puternice fac pacientul să se facă ghem sau să se îndoaie că un briceag închis sau să preseze puternic pe abdomen

Colocynthis citrullus (CH30, CH200)

– Colici biliare, abdominale, ovariene, mestruale

Cauză nu contează, nici unde este exact durerea. Însă des cauza este o criză de mânie, indignare;
Ameliorat de presiune puternică, aplecat în faţă, de ghemuit, culcat pe abdomen.
Colica apare brusc şi dispare lent. Remediul se dă mai bine între colici şi nu în timpul ei.
Al doilea remediu posibil, în caz că acesta nu acţionează este Magnesium phosphoricum (CH30, CH200, 1M)


Diaree însoţită atât de vomă cât şi de sudoare rece pe undeva (în general la faţă)

Veratrum album (CH15, CH30, CH200, 1M)

Aversiunea sugarilor la laptele de mama în timp ce acesta nu refuza laptele praf

Silicea terra (CH15, CH30, CH200, 1M)

Apendicită acută 

– Bryonia albă (CH200, 1M)
Bryonia albă
Este cel mai des folosit remediu în homeopatie la apendicită (alternative Belladonna atropa său şi Iris tenax).

Durere ca o tăiere sau ascuţită în regiunea ileocecala. Pacientul este ameliorat când stă pe partea afectată (presiunea mai mare ameliorează durerea). Principala caracteristică la Bryonia este agravare de la cea mai mică mişcare.

De aceea pacientul doreşte să stea întins şi să fie lăsat în pace. Dacă această caracteristică este prezentă, Bryonia este probabil remediul potrivit, indiferent de numele bolii.
O altă caracteristică este că durerea apare la apăsare uşoară şi la relaxarea după apăsare dar nu este prezenta la apăsare fermă. De aceea doreşte să stea întins pe partea afectată
Alternativa:
Belladonna atropa (CH200, 1M)

Apendicită vindecată de Belladonna este însoţită des şi de febră.
Durere severă în regiunea ileocecala nu suportă nici cea mai mică atingere. Agravat de căldură, mişcare sau răsucire în pat. Durere, vărsătura şi paralizie a intestinelor. Pacientul este roşu şi fierbinte în caz de febră.

O caracteristică la Belladonna este hipersensibilitatea tuturor simţurilor. Spre deosebire de

Bryonia, Belladonna se simte

Rău dacă stă pe partea afectată.


Unghii crescute în carne

 – Magnetis Polus Australis (CH200, 1M)
Dr. John Henry Clarke, unul din marii homeopaţi din secolul 19 a scris în „Dictionary of Practical Materia medică”:
„Am vindecat atât de multe cazuri de unghii crescute în carne cu remediul Magnetis Polus Australis 2M încât îl dau invariabil în primul rând atunci când lipsesc simptome care indică alt remedu. Durere la mers la colţul interior al degetului mare, ca şi cum unghia ar creşte în carne. Durere la cea mai mică atingere.
O singură doza, unică, este suficientă, efectul apare în timp după câteva săptămâni.
Acest remediu funcţionează în cele mai multe cazuri la astfel de unghii. În caz că se folosesc granule, diluţia 2M nu se mai poate cumpăra. Se poate folosi însă diluţia 1M săi 10M în loc de 2M. Cred că şi CH200 este suficientă.

Senzaţie de vomă sau voma la gravide

 – Symphoricarpus racemosus (CH15, CH30, CH200)
Acest remediu este puţin cunoscut de europeni însă este prescris foarte des în India.
Este primul remediu dat la senzaţie de rău şi de vomă sau voma în timpul sarcinii de către medicii homeopaţi indieni.
Nu ştiu dacă remediul se găseşte în România însă se poate face cu metoda cu hârtia şi paharul.
Alternativa standard la acest remediul în această situaţie este Sepia succus sau Ipecacuanha

Câteva remedii pentru  anumite afecţiuni şi
comportamente viabile în cel puţin 90% din cazuri:

Operaţie
Operaţiile reprezintă pt. corp un fel de viol al corpului fizic, de aceea remediul care se dă în homeopatie pt. urmările operaţiilor şi închiderea rănilor este un remediu care se foloseşte des şi în cazul violurilor sexuale şi anume Staphysagria.
Staphyagria vindeca tăieturile şi ajuta corpului să treacă mai uşor peste o operaţie. 1-3 doze de Staphysagria CH30, 200 sau 1M, în funcţie de caz imediat după operaţii, la ceva distanţă.

Pierderea de sânge 
(mai ales când este urmată de slăbiciune):

China officinalis CH15 sau CH30 (zilnic o doză, 2-4 zile, în funcţie de caz.
Orice pierdere de sânge înseamnă slăbiciune pt. organism. Deci remediul se poate după orice operaţie sau intervenţie cu pierdere de sânge, îndeosebi la cei deja slăbiţi de boală sau anemici.
De asemenea se poate da ca remediu tonic la femeile care alăptează căci laptele este produs de corp din sânge şi la femeile care sângerează prea mult la menstruaţie, îndeosebi dacă se simt slăbite. Este şi remediul pt. slăbiciune după diaree îndelungată, deci pt. pierdere de lichide.
Sângele este produs de fapt de splină (lucru necunoscut de medicină încă) şi China acţionează în principal la nivelul splinei. Este şi unul din primele remedii pt. malaria, o afecţiune care afectează splina.

Trio ideal după operaţii cu pierdere mai mare de sânge sunt deci: 

Staphysagria (pt. tăietura şi “violul” suferit de corp), 
China pt. pierderea de sânge şi refacerea sângelui şi 
Arnica pt. împiedicarea şi vindecarea hematoamelor.

După operaţie se dau 1-3 doze de Staphysagria (CH30 sau 200),
 pe urma zilnic China (CH9-30, 2-5 zile, 1-2 ori pe zi în funcţie de dilutie) şi la 4-6 ore după Staphysagria se poate încep cu Arnica CH9-CH30, 2-3 ori pe zi, în funcţie de dilutie).

După ce rana sa închis destul de bine se poate da Calendula (CH7-15) pt. vindecarea cicatricei şi a pielii la nivelul de suprafaţă. Calendula nu este bună dată înainte căci are nu are efect la ţesuturi mai adânci şi chiar poate îngreuna vindecarea dacă rana nu s-a închis la nivel mai adânc căci în momentul când rana se închide doar la suprafaţă apare puroi şi sângele şi puroiul nu mai pot fi eliminate cum trebuie. Vindecarea pielii se face din interior către exterior şi rănile închise forţat vor provoca probabil mai multe problem decât cele care se vindeca în mod natural.
Mai este un remediu important la operaţii: Phosphorus (CH30) – la cei care nu încetează sângerarea şi la cei care vomită si au senzaţie de greaţă după anestezie (des copii şi femei).

Urmările înţepăturilor (injecţii, infuzii, anestezie în şira spinării)

Unii pacienţi rămân după injecţii ori cu dureri în zona înţepată ori cu diverse afecţiuni apărute de la nervii afectaţi de ac, în special dacă acestea au fost făcute în şira spinării – cum est cazul anesteziilor. Remediul pt. astfel de dureri şi afecţiuni este de regulă Hypericum perforatum (CH30-200).

În caz că Hypericum nu are nici un efect remediul următor este Natrium sulfuricum CH30 sau 200.

Mai există şi remediul Ledum palustre care nu acţionează însă la nervii afectaţi ci numai la o posibilă infecţie cauzată de bacterii însă cum acele sunt sterilizate, este puţin probabil ca să fie nevoie de el.

La cei care rămân cu hematoame după injecţii şi infuzii se poate da Arnica atât oral cât şi local, frecat pe piele cu apă în care a fost dizolvata o granula.

O anume formă de bâlbâiala.

 Există mai multe forme de bâlbâiala. La cea la care omul nu poate pronunţa cuvântul, când se împiedică la primele silabe şi nu poate duce cuvântul la bun sfârşit gen “p... p... p.. pa... pa... pa... pam... pamm... pammm. -. Pământ”... remediul tipic este Stramonium. Acest remediu este legat foarte des de un pericol iminent de moarte trăit cândva (la naştere, într-un accident, operaţie, etc.). Des, în urma acestei traume este sau a fost prezenta şi frică de întuneric sau de tunele (locuri strâmte şi întunecoase.). Dacă această cauză sau simptome suplimentare sunt prezente, remediul este cu atât mai indicat. Diluţiile pot fi de la Chip în sus.

Câini care musca fără nici un avertisment:
 Bellinzona (CH30) – remediul este pt. câini!

Imposibilitatea de a adormi la persoanele care lucrează prea mult:

-sunt “însuraţi” cu lucrul (medici de gardă, etc): Nux vomica CH9-12-15 sau 30 (1-2 doze înainte de culcare).

Pericol de infarct acut

La infarct sunt prezente cel puţin 3 probleme: frică de moarte, afecţiunea inimii şi a circulaţiei şi o supra aciditate în sânge.

Frică: Caracteristică în majoritatea cazurilor – cel puţin la primul atac – este o frică copleşitoare. Pacientul este sigur că o să moară şi este îngrozit şi agitată. Într-un astfel de caz, remediul necesar este Aconitum (CH30,200, 1M) şi îl va calma aproape instantaneu. Însă dacă frică această mare şi iminenta de moarte nu este prezenta remediul nu va face nimic.
La persoanele care au făcut o dată infarct şi au primit Aconitum cu succes, nu vor mai avea a doua oară aceeaşi frică şi remediul nu va mai acţiona, chiar dacă a avut efect prima oară.
În caz că frica este de alt gen trebuie dat alt remediu, însă aici remediul este mai greu de ales căci sunt multe posibilităţi.

Un remediu general pt. frica în astfel de cazuri este “remediul floral Mimulus CH12” şi dacă este prezenta şi panica se poate adăuga şi Cherry plum este “remediul floral Mimulus CH12, Cherry plum CH12”

Remedii pt. inima la infarct

Remedii tipice şi generale pentru stadiul de infarct şi preinfarct sunt Naja tripudians CH7-9-12 şi Strophantus hispidus CH3-CH4. Se poate da numai Naja de mai multe ori sau se pot da ambele alternant. Strophantus dă putere inimii şi o tonifiază rapid. Naja se poate da zilnic 1-2 ori mai mult timp şi este în stare să refacă anumite probleme legate de inimă. Sunt medici homeopaţi care prescriu Naja în diluţii D8 sau CH7 în mod standard la toţi cei care au avut în infarct, alţi medici previn infarctul acut numai cu Strophantus
.
Remedii speciale în funcţie de simptomele prezente:

1. Senzaţie de inima strânsă de o ghiara: Cactus grandiflorus CH30 (câteva doze până la dispariţie)
2. Senzaţie de arsură la inima însoţită de anxietate, frică de moarte şi agitaţie fizică/mentală. Pacienţii au în general oroare la gândul morţii, chiar şi când sunt sănătoşi: Arsenicum album (CH200, 1M)
3. Puls extrem de lent: Digitalis purpurea CH15 sau 30.

Combaterea acidităţii mărite din sânge:

Aciditatea mărita din sânge în cazuri de infarct sau comoţie cerebrală se poate anihila rapid cu bicarbonat de sodiu diluat în apă (1-2 linguriţe se pun în ceva apă şi se bea des din apă aceasta).

Congestia de sânge craniană:

La multe boli este prezentă o adunare de sânge excesivă în cap (congestie) care creează multe probleme pacientului şi pentru care nu există nici un medicament chimic şi nici o operaţie. Însă există remedii homeopate care ajută rapid şi efectiv. Remediile principale sunt Bellinzona şi Globoid şi încă câteva remedii.

Cauza aceste congestii poate fi căldură, expunerea la soare, insolaţie, supărare, enervare, boli circulatorii sau tensiune arterială mărita dar şi multe medicamente. La cei mai mulţi oameni se instalează dureri de cap în urma acestei congestii.
Simptomele la Bellinzona şi Glonoinum sunt foarte similare. Ambele au senzaţie de cap plin cu sânge, durere de cap pulsatila şi violenta, ambele au agravare de la zdruncinarea capului, fata roşie, eventual carotide pulsatoare, senzaţie că explodează capul. Senzaţie că ochii ies din orbite, membre reci iar uneori creierul nu mai funcţionează bine conducând la simptome de genul: “nu recunoaşte pe cei din jur sau locul unde se afla”, delira, leşin.
Afecţiuni la care apar aceste simptome sunt dureri de cap sau HTA.

Diferenţele între cele 2 remedii sunt următoarele:

La Belladonna simptomele apar brusc şi dispar des şi brusc şi ameliorarea (la dureri de cap) apare de la aplecatul capului către spate şi odihnă. La Glononium aplecatul capului către spate agravează, deci invers ca la Belladonna. La Glonoinum statul cu capul ridicat pe pernă ameliorează, însă acest lucru poate fi valabil şi la Belladonna. Durerile de cap şi congestia este mai violentă la Glonoinum decât în cazul Belladonna şi aversiunea către căldura şi soare este mai mare. Belladonna era des pupilele dilatate.
Glonoinum suporta des zdruncinarea corpului dar nu suporta căldura şi Belladonna este des agravat de frig şi suporta căldură. Belladonna are des extremităţi reci în timpul congestiei craniene, la Glonoinum nu prea este cunoscut acest simptom. Glonoinum nu suportă să poarte ceva pe cap.

Glonoinum este remediul homeopat făcut din nitroglicerină, un medicament chimic dat des la pacienţii cardiaci.

Acele pastile pot crea deci o congestie cerebrală şi diverse boli.
Pentru memorare: Belladonna Better Backwards (= BBB), Glonoinum este agravat la dat capul către spate.

Nitraţii din nitroglicerină sunt descompuşi în monoxid de azot (NO), care acţionează asupra arterelor, slăbind muşchii acestora, ca urmare arterele se dilatează. Efectul nu apare şi la vene, ca urmare volumul de sânge către creier este mărit, fără a mări însă şi capacitatea de transport a venelor. Ca urmare excesul de congestia de sânge însoţită şi dureri de cap sunt urmărea acestui fapt. Cine ia nitroglicerină la boli de inimă poate fi sigur de astfel de simptome. Însă multe alte medicamente conţin combinaţii de nitraţi şi azot care şi ele pot duce la formarea de NO în corp şi ca urmare a dilatării forţate a arteriol
Un alt remediu cu simptome identice la congestia celebrară este Melilotus officinalis, un remediu făcut dintr-o plantă. Des la acest remediu apar sângerări nazale care duc la eliminarea surplusului de sânge şi uşurează astfel pacientul.
În orice caz, în caz un remediu nu acţionează după câteva doze, se poate încerca alt remediu. Unul din ele va acţiona.

Senzaţie de un ou tare care se simte la capătul esofagului (la intrarea în stomac). 

La multe boli gastrice apare această senzaţie care este înlăturată de Abies nigra (CH30 sau alta dilutie)

Depresie cu dorinţa de sinucidere

Depresie cu apatie, lipsa de chef de viaţă şi dorinţa de a se sinucide după un eşec financiar sau după un şoc mare, la persoane care erau normale înainte. Remediul este Aurum metallicum 10M. Aceste persoane sunt cele care se sinucid cu adevărat dacă nu ies din depresie. Este remediul crizelor financiare şi al bancroturilor, al bogaţilor care se sinucid când îşi pierd averea sau reputaţia (vezi ministrul Năstase). Însă pot fi şi alte cauze. Medicul homeopat Geukens a devenit depresiv şi s-a vindecat singur cu Aurum după ce fica lui a suferit un accident grav de maşină. În general sunt oameni harnici, cu joburi bune şi cu simţ mare de responsabilitate. Oricine poate da remediul ăsta dacă aude de cineva care pierde bani sau jobul şi devine depresiv că nu mai ştie cum să hrănească familia. Este chiar nevoie de acest remediu de a salva aceşti oameni de la sinucidere şi boala.
Efectul este uluitor. Există însă alte remedii pt. dorinţa de sinucidere şi depresie, Aurum nu va acţiona în toate cazurile.

Decese şi pierderea iubiţilor sau decepţie sentimentală

Ignatia amară 1M sau 10M este remediul care se poate da în 99,99% din cazurile de suferinţă după moartea cuiva drag sau despărţire cu suferinţa sentimentală inima frântă. Remediul este îndeosebi necesar la copii şi femei, sau la bărbaţii mai sensibili – cu atât mai mult cu cât suferă în tăcere şi se retrag sau mai ales la părinţii care îşi pierd copiii, indiferent de sex şi tip.
În caz că durerea s-a „împietrit” şi este deja deja cronică şi prezenţa de mult timp remediul cel mai indicat este însă Natrium muriaticum 10M, dacă persoanele sunt intrivertite şi retrase sau au devenit aşa după un astfel de eveniment.

În caz că a survenit însă o apatie şi indiferenta mare după o decepţie remediul este Acidum phosphoricum 1M sau 10M.

Şi aceste 3 remedii poţi fi folosite de amatori cu mare succes şi simplitate.

Dureri de oase noaptea, îndeosebi în oasele mari.

Remediul tipic este Aurum metallicum 1M. În caz că nu acţionează se poate încerca Luesinum 1M sau 10M

Simptome care indică Mercurius solubilis

Transpiraţie noaptea, halena, salivaţie mărita. Dacă aceste 3 simptome sunt prezente toate Mercurius este foarte probabil şi trebuie verificat în materia medică. Este un remediu des întâlnit şi are multe simptome, însă aceste 3 sunt simptomele cheie.

Simptome care indică Phosphorus

Dorinţa de băuturi foarte reci, sete mare, frică de tunete sau fulgere, persoane extrovertite şi deschise, cu dorinţa de afecţiune şi simpatie, des dorinţă mare pt. sare şi îngheţate, des pistrui pe faţă. Des afectat de electricitatea din atmosferă. Aceste persoane sunt afectate negativ de infuziile cu clorura de sodiu şi de antibiotice dacă le primesc în spitale şi vor face des pneumonie de la ele
Adică li se usucă plămânii = aprindere de plămâni. Remediu care autodotează sarea este Phosphorus, deci Phos. Îi va ajuta la pneumonia făcută în aceste cazuri.

Simptome care indică Călcarea carbonică

Transpiraţie la ceafă, tendinţa la îngrăşat, obezitate, leneş sau greoi la mişcare, dentiţie întârziată şi rahitism, dorinţă mare la lapte şi ouă.

Probleme cu luxaţii vechi nevindecate la glezne

Dacă este prezent şi edem (umflătură) remediul este Strontium carbonicum CH200, se ia de mai multe ori la un anumit interval.

Electrocutare la atingerea obiectelor metalice.

Un simptom care apare regulat la mulţi oameni: cel mai indicat remediu este Rhododendron CH30
Cel mai indicat remediu după o sperietură puternică este Opium 1M. Dacă persoana este însă agitată şi vorbeşte mult după sperietură remediul este însă Aconitum CH200 sau 1M sau 10M.

Trio pt. muşcături de căpuşe:

Se ia alternant de 1-3 ori Ledum C30, Silicea CH15 şi dacă este prezenta frică de căpuşe şi de boala deja se ia întâi Staphysagria CH30 sau 200 şi pe urma restul.
Remediile acţionează la nivele diferite şi sunt toate necesare. Combinaţia asta a fost relevată de o clarvăzătoare după ce am întrebat-o care din remedii este mai util.
Dacă există şi pericolul de borelioza se ia preventiv (ca protecţie!): Borrelia burgdorferi CH200 sau 1M de 1-3 ori.

Remediu general la TBC şi orice boală de plămâni cu uscăciune (tuse uscată) sau la oamenii uscaţi, îndeosebi la bătrâni.

Multe boli sunt caracterizate prin uscăciune. Cine înlătura uscăciunea din organ său trup vindeca şi fără ca să găsească vreun sinonim la simptome!

Un remediu nou descoperit de mine de la Hillard şi verificat de o clarvăzătoare este „Grăsimea de balenă albastră pură” (în CH9, 12, 15 sau 30). Se poate da zilnic în cazurile de mai sus – până la dispariţia simptomelor sau ca remediu ajutător dacă este prezenta uscăciune. Am vindecat deja 2 cazuri de tuse uscată după tratamente inutile şi dăunătoare cu antibiotice cu acest remediu. A fost dat însă alternant şi cu Drosera rotundifolia care scoate secreţia şi ajuta şi el la readucerea umezelii în plămâni. Şi TBC-ul şi astmul sunt o formă de uscăciune a plămânilor. Grăsimea de balenă este un remediu extrem de util şi de uşor de folosit căci nu trebuie repertorizat ci doar identificată uscăciunea. Dacă există, remediul va ajuta.
Remediile homeopate de mai jos nu sunt încă cunoscute şi ca urmare sunt ori imposibil de procurat
Ori numai la anumite farmacii mai dotate în caz. Însă chiar dacă există ca remedii fizice afecţiunile şi simptomele descrise aici nu sunt cunoscute în homeopatie.
Remediile şi indicaţiile au fost descoperite prin analizarea informaţiilor din cărţile lui Hildegard şi a altor surse clasice de fitoterapie cu ajutorul unei persoane capabilă să vadă dincolo de materie şi să interpreteze corect lucrurile văzute. De fapt toată fitoterapia se bazează pe acest mod de procurare a informaţiilor: de la Ayuverda până la Hildegard, remediile au fost descrise de oameni cu clarviziune spiritual şi nicidecum descoperite la întâmplare sau prin experimente.
Remediile pot fi făcute însă de oricine cu metoda cu apă programată de nume, descrisă pe acest forum.
Nu toate remediile au fost testate deja, însă informaţiile de până acum au fost toate veritabile.
Totuşi riscul de folosire şi-l asuma fiecare personal.

Flori de Wisteria sinensis (CH30, CH200, 1M)


Planta asta ajută mai ales după bolile grave de plămâni. Ajută omul să îşi revină din stările de covalescenta pulmonara. Reface celulele plămânului. Relaxează celulele plămânului şi astfel, prin relaxare se produce o mai bună oxigenare, datorită dilatării celulelor, prin relaxare. Remediul de face din flori şi trebuie dat în diluţii înalte
Afecţiuni: TBC, pneumonie, bronşita cronică, stadiu avansat de tbc, merge la orice boală de plămâni ca remediu auxiliar.

Diluţiile înalte merg până la celule fizice şi în aura, căci şi aura are celule (eterice)
Poate fi şi un remediu adjuvant la cancer căci la cancer există în celule o lipsă de oxigen. Prin relaxarea celula  se poate oxigena mai bine şi acest lucru ajuta atât celulelor defecte cât şi celor slăbite care pot fi infectate.

Verbascum thapsus

Ajută la tristeţea cauzată de sărăcie sau de lipsa de bunuri materiale, când omul este ataşat mult de lucrurile materiale şi oameni. La cei care nu au unde locui sau nu au fraţi surori. Ajută şi la cei care nu au băut lapte de mama. Ca diluţii CH200, 1M, 10M sau LM12, LM18.
Pe plan fizic este bun la tusea uscată de la începutul său sfârşitul răcelilor şi la răguşeala de la răceli (diluţii CH5-CH15

Centaurea cyanus

Această plantă este recomandată de Hildegard la fracturi şi trebuie deci să fie mai efectivă decât tătăneasa (Symphytum) la fracturi. Hildegard nu recomandă tătăneasa la fracturi.
Lipirea fracturilor se face cu aceste remediu prin intensificarea ionilor de calciu în zona lezată. Planta afectează şi stimulează deci rinichii care produc aceşti ioni. Este clar că fără ioni de calciu fractură se lipeşte mai greu
Şi în acest caz nici Symphytum nu are cum să ajute căci el lipeşte cu ajutorul ionilor.
Ideal este poate la fracturi o combinaţie de Centaurea cu Symphytum: una ajuta la crearea de ionii de calciu în cantitate suficientă, cealaltă lipeşte mai repede ţesuturile noi formate.

Symphytum officinalis (tătăneasa)
Acest remediu este folosit în homeopatie numai la fracturi şi la lovituri în globul ocular.
Însă nimeni nu ştie ce face exact. Acest lucru am descoperit prin Hildegard care spune că este bun la hernie, lipind ţesuturile rupte. Având în vedere că lipeşte oase, lipeşte ţesuturi şi lipeşte ochiul lezat înseamnă că efectul plantei este unul de lipire al celulelor indiferent de natura acestora. Şi acesta este şi adevărul. Numai la nervii secţionaţi nu ajuta decât puţin căci aceştia au o structură mai aparte. Însă unde este vorba de ţesut
Care trebuie lipit (secţionare, tăiere, rupere) Symphytum lipeşte. Este deci un lipici organic şi ajuta deci la rupere de ţesut sub orice formă.

Symphytum în CH30 sau 200 dat des (la 2-4 ore) ajută la durerile de oase cauzate de metastazele canceroase.

Diferenţa între Ruta şi Rhus toxicodron la entorse şi probleme cu tendoanele

Aceste 2 remedii se folosesc des în cazuri similare şi au modalităţi similare, sunt greu de diferenţiat.
Diferenţa este următoare: Rhus toxicodendron strânge tendonul (întins prea mult în urma unei entorse), Ruta îl elasticizeaza (când s-a întărit), îl face flexibil din nou. Deci unul contractă altul relaxează şi dilata.

La entorse vechi unde piciorul este încă umflat şi nu se vindecă remediul este Strontium carbonicum.

Ethylicum
Este remediu făcut din alcool pur şi folosit ca remediu homeopat inhiba celulele să nu mai absoarbe alcoolul. Se poate folosi la cei care au băut (prea mult), care sunt în comă alcoolică sau au depăşit limita dorită.

Diluţii CH15, CH30, maximal. CH200.

Remediu floral din Protea nanal

Această floare este bună pentru oamenii ruşinoşi. Ajută şi la cei care din izolare doresc să
se sinucidă şi chiar sunt în stare să o facă. Cei care nu vorbesc de sinucidere dar o fac în tăcere.
În general oameni tăcuţi, izolaţi, ne sociali, ruşinoşi

Călcarea sulfurică (Calcium sulfuricum)

Este un remediu homeopat şi o sare tisulara. În diluţii joase (CH15 sau D12) ajută la repararea
Articulaţiilor unde ţesutul articular este deteriorat (artroza?).

Ca remediu suplimentar ajuta Silicea însă acesta numai la suprafaţa articulaţiilor şi nu la ţesutul adânc.

Silicea este deci indicat după ce Calcium sulf. A reperat ţesutul în adânc.

Lac humanum

Acest remediu este făcut din lapte de mama. Se foloseşte în diluţii crescătoare de la CH30 până 100M la cei care nu au băut decât puţin lapte de sân. Repară daunele emoţionale suferite din lipsa laptelui de mama. Se iau câte doze la ceva interval de câteva săptămâni (2-4).
Mai jos este un remediu mai bun pt. cei care nu au băut deloc lapte de sân (Lactuca perennis)

Lemna minor

Este lintea de apă. Ajută la răceli cu secreţie apoasă, la polipi, rinita atrofica şi obstrucţie nazală cauzată

De polipi şi inflamarea mucoasei. Des miros urât în gura dimineaţa

Agravare de vreme umedă. Diluţii CH7-CH15

Saliva de porumbel

Pe plan fizic ajuta la boli genitale cauzate de viruşi (clamidia)

Pe plan psihic ajuta la cei cărora le este frică să zboare din cuibul mamei, la ce care stau încă lângă fusta mamei. Chiar dacă sunt căsătoriţi ei sunt încă dependenţi de mame.

Cioc de vultur sau mai bine Saliva de vultur

Ciocul de vultur este folosit împreună cu alte remedii de Hildegard la fabricarea unor remedii contra cancerului şi unor boli cauzate de microbi. Aici este de fapt saliva din cioc care conţine nişte enzime în stare să omoare microbii căci vulturul se hrăneşte şi din hoituri şi deci puterea lui trebuie să fie mai mare decât a microbilor.
Se poate folosi ca remediu adjuvant la cancer şi la alte boli cu patogeni periculoşi. Este bună la orice boală cu microbi (mari), de exemplu şi gastrita cu HPV.

Remediu homeopat din floare de Davidia involucrata

Această floare arata ca o batistă. Similitudinea constă exact în acest lucru:
 remediul homeopat făcut din floare ajuta la rănile la nas cauzate se suflatul naşului său rănile la piele cauzate de eroziune cât şi la rănirea rinichilor de la pietre, când apare hemoragie. Se poate folosi şi după operaţii pt. scoaterea pietrelor de la rinichi. Vindecă mucoasele interne şi ţesutul intern prin faptul că le usucă blând, mai ales dacă ţesuturile interne sângerează sau dacă sunt inflamate. Remediul se face din petale împreună cu bulbul negru.
„Remediile şi indicaţiile au fost descoperite prin analizarea informaţiilor din cărţile lui Hildegard şi a altor surse clasice de fitoterapie cu ajutorul unei persoane capabilă să vadă dincolo de materie şi să interpreteze corect lucrurile văzute. De fapt toată fitoterapia se bazează pe acest mod de procurare a informaţiilor: de la Ayuverda până la Hildegard, remediile au fost descrise de oameni cu clarviziune spirituală şi nicidecum descoperite la întâmplare sau prin experimente.”
Hahnemann oare cum a reuşit să descopere şi descrie atâtea remedii? Doar fizic este imposibil să faci aşa ceva într-un timp relativ scurt.
Pe lângă faptul că a fost ajutat invizibil de îngeri, fiind trimis de Dumnezeu tocmai cu această misiune, Hahnemann a luat întâi

Ca remediile cele mai probabil substanţele folosite la vremea aceea de medicină alopată (mercur, nitrat de argint, acizi, etc) cât şi plantele cele mai toxice (Belladonna, Aconitum, Rhus, etc) cât şi mineralele de bază în forme oxidate (Calciu, fier, phosphor, magneziu)

Red snapdragon

 – cu eticheta se scrie „Antirrhinum majus CH X făcut din flori” (X-ul se înlocuieşte cu diluţia dorită)
În diluţii joase (CH3-CH30) ajută la sângerări gingivale, la cei cu gingii moi în special.
Floarea de avocado ca remediu floral – „remediu floral din floare de avocado”
Este bună la examene şi la învăţat: Teamă de examene, probleme cu învăţatul, memorie slabă

– Da forţa mentale
–Limpezeşte mintea, o clarifică, elimina alte gânduri, ajuta la concentrare
Trebuie luată zilnic înainte de a învăţa. De 3 ori pe zi dacă înveţi toată ziua. Se ia numai cât înveţi, adică numai de 2 ori dacă inveţi numai jumătate de zi.

Floare de migdal

 – ca remediu floral „remediu floral din floare de migdal”
Da optimism şi calm minţii, clarifica mintea, ca şi cum te-ai trezi din somn, că după un somn odihnitor. Nu este pt. învăţat, ci în general. Ajută la confuzie mentală, oboseala cronică, postoperator, da o forţă mentală dar puţină forţă fizică.
Ajută la efectele negative de la anestezice. Pe fizic purifica organismul la nivelul pielii mai mult, dar în boli de piele uşoare, acute, eczeme, după boli de piele, pt. curăţire. E bună şi la cicatrice ca să se ducă, dacă au rămas după boli de piele.
Ajută şi la purificarea rinichilor.

Remediu util pt, cei plecaţi la lucru în străinătate

„Campanula persicifolia CH X făcut din floare”
– X-ul se înlocuieşte cu un numărcorespunzător diluţiei (5, 7,9,15, 30)
Sau se poate face şi că remediu floral „remediu floral Campanula persicifolia”
Este pt. oamenii de familie, extrovertit, vorbareţi.

Da însorire mentală. E pt. omul care suferă pt. că nu are membrii familiei pe lângă el
Se bucura f. mult de fraţi şi surori: E pt. omul care trebuie mereu să-l lauzi ca să fac treaba.
E şi pt. omul căruia îi trebuie sporită încrederea în sine.
Mai jos încă câteva remedii noi, utile şi încă necunoscute descoperite de mine care se pot face numai cu metoda cu eticheta deoarece nu se pot cumpăra nicăieri.

Gymnadenia odoratissima (se poate face numai din flori sau din toată plantă.
 Există însă o floare albă şi una roz. Diluţii CH30, CH200, 1M, 10M şi mai mare)
Este de fapt o plantă care ar trebui cunoscută în homeopatie căci este planta deceselor şi tristeţii cauzată de un eveniment (despărţire, deces, abandon, pierederea examenului, etc)
Este similar cu remediul Ignatia însă este o mare diferenţă între Ignatia şi această plantă şi anume la Ignatia caracteristică PRINCIPALĂ la tristeţe este ego-ul rănit sau dezamăgirea, decepţia.
 Pe când la această plantă nu este aşa şi acest caz apare mai des decât stadiul de Ignatia. Când o fată este părăsită şi are ego-ul rănit Ignatia e remediul, însă când cuiva îi moare cineva drag şi e trist Ignatia nu mai este bună căci nu are nimic cu ego-ul aici şi atunci planta asta este cea mai potrivită.
Remediul din floarea roz merge pe acut, caz proaspăt, iar alb când e trauma e veche. Ajută la acceptarea traumei vechi, când nu ai luat examen, nu ai servici, ai picat la examen, ţi-a murit cineva drag, etc.

Planta asta e când e rănit sufletul, nu ego-ul! Când e rănit ego-ul şi omul zice „cum a putut să mă părăsească, etc”. Atunci Ignatia e remediul.
În cazuri acute deci: „Gymnadenia odoratissima roz CH30” sau mai înalt iar
În cazuri mai vechi unde trauma nu a fost vindecată „Gymnadenia odoratissima albă 1M” sau 10M (la cazuri vechi diluţii mai înalte!)

Pinguicula Alpina 

– remediul infecţiilor în gât! Se face din floare numai. Diluţii până în CH30 în mod caut şi până în 10M dacă e ceva cronic.
Ajută la amigdalite inflamate acut, dar merge şi pe cele inflamate cronic. Se poate da practic la orice amigdalită.

Dacă e cronic dezinflamează şi vindecă. Ajută şi la plămâni, armonizare, când nu mai are forţă să lucreze, când nu mai are putere să vorbească sau tuşească, când nu mai are aer... merge şi la pneumonii. Vede numai infecţii.

Hepatica nobilis

 (se face numai din floare. Diluţii CH7-CH30 în cazuri acute şi mai mari ca CH200 în cazuri cronice)
Se cunoaşte de fapt în homeopatie dar se foloseşte rar. Ajută la ficatul inflamat acur dar şi la gât şi comunicare.

Ajută celor care nu poate să comunice, la cei cărora li se pune nod în gât când vor să vorbească, la cei care au frica să vorbească în public. Remediul da puterea de exprimare, putere de comunicare. Curajul e legat de ficat!
Ajută şi la bolile de tiroida dacă sunt prezente aceste senzaţii sau frici.

Phyteuma scheuchzeri 
(făcut din floare, diluţii CH7- CH30)
Ajută la boli cauzate sau agravate de viruşi la gripe, răceli, bronşite. Însă atenţie căci în general răcelile nu-s cauzate de viruşi ci de „răceli” şi în general virozele sunt mai rare şi au simptome deosebite. Ajută şi la sistem imunitar slăbit de viruşi. Ajuta chiar şi la astm.

Muscari armeniacum (se face din toată planta şi cu flori)

Este un remediu care curăţă şi desfunda. De ex. Rinichi şi bronhii îmbâcsite. Ajută deci la bronşita şi la expectoraţie, curată Bronhiolele. E bun în special la bronşita cronică, când nu se poate expectora şi e uscăciune.
În plus curata papilele gustative atunci când se pierde gustul de la răceli şi infecţii.

Muscari comosum
 (se face din toată plantă. Diluţii CH7-CH30)

Ajută la inflamaţii acute la bronhiole, deci nu dacă s-a cronicizat sau s-a uscat secreţia. Este deci pt. bronşita proaspătă.
Un simptom este tusea deasă şi iritantă din cauza secreţiilor.

Globularia nudicaulis

 (floarea arata ca un virus. Se face numai din floare. Diluţii CH7-CH30)
Ajută la viruşi HIV, hepatita B şi C, Merge şi la viroze la gripe şi răceli dar nu merge la bacterii
În general sunt afectaţi oamenii care muncesc f. mult, care uită de ei.
Ajută şi la boli autoimune, psoriazis, eczeme de piele. Boli autoimune cronice.

Convolvulus cantabrica

 (se face numai din flori diluţii CH9-CH30 sau mai mari ca CH200)
O plantă pentru femei. Ajută la cele car au vulva sau vaginul prea strâmte, le relaxează şi deschide.
Ajută şi la femeile care au fost violate şi nu mai au plăcere la actul sexual sau nu au învins traumă.

Lactuca perennis

 (numele ei conţine cuvântul „lapte”! Se face din toată planta, se poate da şi în diluţii înalte) 
Un remediu ce seamănă în efect cu remediul homeopat Lac humanum (făcut din lapte de mama) şi care este dat printre altele şi la cei care nu au supt deloc sau puţin lapte de mama.
Lactuca este însă mai universal în efect decât Lac humanum şi diferenţa este ca Lac
humanum e mai bun la cei la care au primit numai puţin lapte de mama în timp ce această plantă mai degrabă la cei care nu au primit deloc.

Se potriveşte şi mai bine dacă este vorba de primul copil care mai târziu are rolul şi datoria de a sprijini şi ajuta pe mama, de a ajuta pe ceilalţi copii, care îi sprijină pe toţi dar el nu are nici un sprijin, copii muncitori şi silitori.

Erythronium denscanis

 (planta are flori pătate şi este în două versiuni, una albă şi una roz. Remediul se face din toată planta, merge în diluţii joase dar şi înalte)

Este remediu prostituatelor, a femeilor care numai simt nimic şi îşi vând corpul şi care se culca cu oricine. Îşi dau corpul în exces, lucru care provine de la traume emoţionale din copilărie. Mai este bună şi la viol traumatizant, cu sângerări şi ţesturi rupte. Pe viol acut cu traume fizice sau ruptura se dă în diluţii joase până la CH30.
Floarea roz se dă la cazuri acute şi cea albă la cele vechi, cronice sau la prostituate. Deci se adaugă la urmă şi „albă” sau „roz”.

Dacă cineva foloseşte aceste remedii să raporteze efectele!



Daphne striata

 (se face din toată planta, merge şi în diluţii înalte)
– Ajută la tiroida şi paratiroida, ajuta în special la tiroida hashimoto, la cea autoimuna, la hipertiroidie.
Aceşti oameni în general vorbesc excesiv de mult şi vor să fie acceptaţi social, au impresia că nu sunt iubiţi social, au complexe şi frici. Dacă e caz cronic trebuie date diluţii mai înalte.

Sempervivum tectorum ssp. Alpinum

 (se face din toată planta, merge şi în diluţii înalte)
– Este remediul copiilor care au suferit traume emoţionale din cauza abuzurilor corporale (bătăi) şi sexuale.

Copii bătuţi, violaţi, bătuţi, suprimaţi, traume sexuale, viol de orice fel fie fizic fie psihic. Adică şi la cei care şu fost insultaţi mult timp şi au început să creadă. La traume recente se dau diluţii joase (CH30).

Persicaria maculosa 

– remediul sângerărilor acute! (se face din toată planta, diluţii joase până la CH30)
Aceasta plante este bună la orice fel de sângerări acute, fie de la tăieturi fie din orificiile corpului (gura, anus, nas, vagin, uretra). E bună şi la TBC când este sângerare de la tuse puternică şi reface alveolele pulmonare în acest caz.

Ajută şi la chisturi renale, la chisturi pulmonare. La noduli moi la sâni, chisturi pulmonare, chisturi renale. Reface celulele roşii, prin splină, adică fortifica splina (splina produce sângele!!). Ajută când faci sânge în urină, proteino urie, când expectorezi sânge din plămâni datorită tusei excesive. Ajută la sângerări interne, vaginale, anale. Rana vaginală
E bună şi la tăieturi. Însă nu ajută în tromboza, e bună la sângerări roşu deschise, nu la cele închise (la cele închise cu sânge venos: Hamamelis!). Ajută şi la noduli la sâni moi de natură seroasă, apoasa (deci nu noduli tari)
Un alt remediu pt. sângerări este Millefolium. Diferenţa este ca Persicaria ajuta mai bine la sângerările acute pe când

Millefolium la cele cronice, mai vechi.

Genţiana clusi
 (se face din floare numai)

Ajută voinţă la omul leneş (diluţii înalte)
Ajută la cei care se scăpa pe ei când au emoţii (examen, programare, etc) – se dă în diluţii joase până la CH30. Planta uscată şi făcută praf ajuta după Hildegard şi la înţepături la inima şi dureri la inimă. Se poate folosi însă di în diluţii joase ca remediu homeopat: D6, CH3 până în CH7. Trebuie dat des în dilutie mică. Ajută şi la infarct, criză de inimă cu senzaţia că moare.

Kalmia latifolia
 – remediu general la boli de inimă

Este un remediu cunoscut în homeopatie pt. boli de inimă, însă ce nu se ştie este că este bun la aproape toate bolile de inimă indiferent de simptomele prezente. Se foloseşte în diluţii CH5 până la CH30.

Radiografii

Remediu cel mai bun pt. a elimina daunele apărute după radiografii şi CT este Phosphorus (CH9, 15 sau 30). Trebuie luat însă de câteva ori în decursul la 7-10 zile, căci o singură doza nu este suficientă.

Fructe de dafin
 (diluţii joase până în CH30)

Remediul homeopat din fructele de dafin scoate răutatea din om, o scoate din sânge – dacă e sângele mâlos, subţiază sângele. Fructa arata ca o celulă sanguină. Dacă e sângele negru de la o boală sau toxine îl face roşu, e posibil să ajute şi la leucemie.

Curcuma zedoaria

Este o plantă focoasă. Ajută la parkinson, calmează şi scoate secreţiile rele din cap.
Ajută şi stomacul, când ai spumă în gură (la cei care fac spumă în gura când vorbesc), ajuta
Şi la stomac dar şi la tiroida
Pt. spumă în gură şi parkinson se face din floare, pt. stomac din din rădăcină.

Glycyrrhiza glabra

 (Lemn dulce – se foloseşte în diluţii joase până în CH30)

Da claritate mentală, când eşti confuz d ela oboseala, când nu te mai poţi concentra. Ajută la creier.

Dă drumul la voce, ajuta la răguşeli şi probleme cu vocea. Ajută şi hormonal la femei., da drumul la menstruaţie când e prea uscat, când lipeşte menstra sau e prea puţină menstra. E şi un armonizator sexual.

Inhalaţii cu 3 uleiuri esenţiale la răceli

Eucalyptul merge la răceală în toi, când e acută şi fluidă. Şi uleiul de mentă merge la fel, ambele fiind focoase. Salvia îmblânzeşte boala acută, cu tuse, calmează tusea, expectorează şi usucă şi deschide bronhiile foarte tare.
Ienupărul ajuta să se încordeze bronhiile ca să expectoreze, ajuta muşchii pulmonari să se contracte, sau alveolele, ca să expectoreze. Deci salvia dilata şi ienupărul contractă.

Asplenium ruta-muraria

 – remediu pt. pietre la fiere şi alte probleme (se dă în diluţii joase până la CH30 şi se face
 din frunze şi tulpină)

Numele german al pantei este „sparge piatră”!

Acest remediu sparge pietrele de la bilă în special sau le dizolvă.

Pe plan spiritual ajuta la oamenii „împietriţi” (puţin sociali, izolaţi, singuratici, mai uscaţi de fel), aici în diluţii înalte.
Ajută şi la oase, întăreşte oasele la cei care le au prea moi. Întăreşte şi tendoanele.

Remedii pt. buze crăpate

Pt. buze crăpate am descoperit prin deducţie o combinaţie ideală şi anume Hypericum (repară nervii, buzele sunt pline cu nervi) şi Symphytum (lipeşte ţesuturile rupte). Se folosesc în diluţii joase până în CH30, de regulă ajung CH9-12.
Lipeşte o buză crăpată în 1-2 zile!!! La copii în 1 zi în general s-a refăcut.

Nucile de la Sapindus saponaria 
(diluţii joase până la CH30)

Este vorba de nişte nuci produse de un copac şi care conţin săpun. Se poate spăla cu ele. Nucile arată ca nişte testicule şi de aceea ajuta la orice inflamaţii la testicule şi la testicule umflate. Cauza acestor inflamaţii

Sunt furii sexuale, rănirea orgoliului de partener, când bărbatul este respins de partener. Când e respins, indignat din cauza partenerei.

Timpan fisurat:

Symphytum în diluţii până la CH30 (Symphytum lipeşte orice ţesut, nu numai oase)

Protejare de vampirism energetici 

– Mentă pusă sub limba sau remediu homeopat Mentha piperita CH3-CH9

Leonotis Leonurus

 (Wild Dagga) – ajută la cei cu voinţă slabă. Diluţii mici până în CH30, ideal ar fi CH17.

Tanacetum parthenium sau Chrysanthemum parthenium (diluţii mici până în CH30, se face din toată plantă)

Ajută la cazurile de apă la plămâni sau lichid în pleura. Sau dacă e menstra prea puternică.
Deci usucă şi echilibrează excesele de umiditate.

Pulmonaria officinalis 
– (făcut din flori)

Ajuta în congestie pulmonară unde nu se mai pot dilata alveolele, constricţii şi congestii pulmonare.
Reglează toate chakrele când eşti epuizat, decongestionează chakrele, muşchii.
Şi la inima congestionată ajuta, când nu poţi să respiri, cum este cazul la atacurile de panică sau la frică, când nu ai aer şi inima parcă e strânsă.

Sesbania grandiflora
 – există două variante, una roşie şi una albă. Remediul se face din flori.
Ajută la glandele sexuale atât la bărbaţi cât şi la femei. Este bună la creşterea libidoului, la oamenii care sunt inhibaţi sexual
Îi face mai curajoşi din punct de vedere sexual.


Remedii din pietre semipreţioase de la Hildegard

Hildegard a descris originea şi puterile de vindecare a unor pietre semipreţioase.
Cele mai multe din ele sunt descrise şi în Apocalipsă lui Ioan din Biblie:
Şi zidăria zidului ei este de iaspis, iar cetatea este din aur curat, ca sticla cea curată.
Temeliile zidului cetăţii sunt împodobite cu tot felul de pietre scumpe: întâia piatră de temelie este de iaspis, a doua din safir, a treia din halcedon, a patra de smarald, a cincea de sardonix, a şasea de sardiu, a şaptea de hrisolit, a opta de beril, a nouă de topaz, a zecea de hrisopras, a unsprezecea de iachint, a douăsprezecea de ametist.”
Epilepticii să poarte o piatră de hrisopras cu ei (în germană Chrysopras) şi atunci boala nu-i va atinge căci piatra domoleşte sucurile bolii. 

Hrisolitul

 Are o putere vitală atât de mare în el încât dacă este pus în cuibul unei păsări sau a unui animal nou născut şi îl face să zboare sau a meargă mult mai devreme. Ca urmare se poate folosi la nou-născuţi prematuri. Se pune o piatră în scutece, în pat sau la gât sau la mâna sugarului. Se poate folosi şi că remediu homeopat în diluţii mici (până la CH15)
La adulţi măreşte puterea intuiţiei astfel încât omul să-şi mărească cunoştinţele prin recunoaşterea lucrurilor bune şi folositoare.

Piatra de iaspis 

să fie purtată că brăţara la mâna de mama după ce a născută căci alungă duhurile rele care se dau la copil.
Alte remedii utile de la Hildegard:

Furunculipâinea de secară se încălzeşte la foc şi se pune caldă pe furunculi şi asta îi slăbeşte şi îi vindecă.
Cine este bolnav rău şi nu poate mânca din cauza epuizării să fiarbă orz şi ovăz în aceeaşi cantitate în apă, să adauge ceva fenicul şi să dea această zeamă bolnavului în loc de pâine şi zeama asta îl va întări şi îi va dă putere.
Cine are capul bolnav sau pielea bolnavă să spele capul sau pielea des cu apă inc are a fost fiert orz.

Ovăzul 

Nu mai este bun de mâncat celor care sunt foarte bolnavi sau foarte reci căci ovăzul caută căldura în om şi când aceasta lipseşte nu mai are putere. Însă la cei sănătoşi sau cei numai puţin bolnavi este bun.

Muşcături de câine

Întâi se tratează sperietură cu Aconitum CH30 la cei extrovertiţi şi care se pot exterioriza
Sau Opium la cei mai introvertiţi care nu se pot exterioriza.
Tratamentul rănii în sine:
Câinii – chiar şi sănătoşi au saliva toxică şi muşcătura lor este mai rea decât a altor animale.

Remediu de la Hildegard: se pune aluat făcut din faina grâu în care s-a pus şi albuş de ou şi se pune pe muşcătură

Unde se ţine 3 zile şi 3 nopţi ca să scoată toxinele din rană. În aluat se poate adăuga şi zeamă de coada şoricelului sau se poate lua remediul homeopat Millefolium CH5 până la CH9. După cele 3 zile se pun alifii sau se iau alte remedii.

Drosera callistos (este o plantă carnivoră)

Este cea mai bună plantă la muşcăturile proaspete de câini. Din păcate necunoscută în homeopatie. Ajută să se elimine sau să se digere microbii şi bacteriile care apar în urma acestor muşcături.Se folosesc diluţii mici până on CH30.
În caz de muşcătura adâncă cu nervi lezaţi sau ca să se împiedice infecţia lor se foloseşte Hypericum CH30.

În caz de câine turbat sau Lyssinum CH30.

Hahnemann recomanda Belladonna şi Stramonium în dilurii joase pt. muşcături de câini căci aceste remedii împiedica inflamaţia.
O combinaţie ar putea fii:

1. Remediul pt. Sperietură

2. Belladonna CH30 câte doze imediat după pt. rana şi inflamaţie după care se foloseşte
remediul cu aluatul de mai sus

3. Drosera callistos şi Hypericum alternant şi des

4. 1-2 doze de Lyssinum CH30 în caz de bănuiala de câine turbat sau se adauga
 Stramonium la combinaţia 3

5. Dacă este câine turbat atunci se adaugă şi Stramonium la nr. 3 iar Lyssinum se ia mai des
Muşcăturile de pisică au nevoie de alte remedii!

Muşcături de păianjeni: 
Ledum CH30

Afte în gură.
 Remediul tipic care ajuta în majoritatea cazurilor este Kalium muriaticum (sau Kalium chloratum, acelaşi lucru) ind diluţii CH7-CH9, eventual şi mai înalte.

Încă câteva remedii mici pt. probleme mari! Sunt remedii necunoscute, geniale şi mai ales simplu de folosit.
Când scriu „se face din toată planta” înseamnă că se face din frunze, flori şi tulpină.
Etlingera elatior
 (se face din toată plantă) – împăcarea sexuală cu propriul corp

Este un remediu pt. probleme sexuale la femei, când femeia nu se simte frumoasă, atrăgătoare şi când

Are impresia că are o vulvă urâtă. Ajută să se împace cu propriul corp şi să se deschidă din punct de vedere sexual.

Strelitzia reginae

 – diabet (se face numai din floare, se dă numai în diluţii până la CH30)

Ajută pancreasul la diabet. Stimulează producerea de insulina şi glucagon şi se poate da la orice formă de diabet, în special la formele cronice. Ajută şi la crizele de glicemie acute. (Dieta diabetică modernă este o eroare care măreşte necesitatea de medicamente în loc să o diminueze. Jumătate de linguriţă de miere zilnic stimulează pancreasul să lucreze singur de exemplu, zahărul artificial dat la diabetici este foarte dăunător şi distruge şi mai rău pancreasul.

Hedychium coronarium
 – regele timusului!
 (se face din toată plantă)

Timusul este o glandă situată pe inimă şi care are un rol important la sistemul imunitar.
 Timusul este îndepărtat din păcate

La cele mai multe operaţii pe cord ca să se poate ajungă la inima şi la cei mai mulţi oameni aceasta glandă se usucă şi îşi pierde activitatea cu trecerea anilor. Remediul din planta aceasta ajuta la reglarea şi creşterea timusului, la echilibrarea lui şi ca urmare ajuta la oamenii cu sistem imunitar slăbit. Se poate folosi la orice boală, chiar şi la răceli şi gripe ca remediu auxiliar, îndeosebi la cei cu sistem imunitar slab.

Erythrina eggersii – planta ovulelor imature

Planta aceasta ajuta la femeile care produc ovule imature şi care astfel nu pot fi fecundate. (nu cunosc termenul medical pt. aceasta afecţiune). Remediul se face din seminţele roşii ale fructului şi din florile roşii.
La bărbaţi ajuta la impotenta bazată pe cauze fizice şi nu emoţionale.

Tabebuia serratifolia
 – remediul pielitelor care protejează organele şi omul!

Orice organ are o anumite pielita care îl protejează. În plus organele sunt adăpostite intro pielita mai mare: peritoneu. Acest remediu e bun la rănile sau leziunile mecanice cauzate la orice organ, (răni de cuţit, glonţ, bisturiu, etc). Ajută însă şi la leziunile peritoneului şi la piele. Ajută şi la riduri (şi la ridurile la burta după naştere la mame). Remediul se face din tot copacul şi flori (scoarţă, tulpină, frunze, flori).

În plus ajuta la leziunile şi arsurile unde în nod normal este nevoie de transplant de piele, unde lipseşte o bucată de piele.

Remediul face să crească aceea bucată din piele care lipseşte.
Se foloseşte în diluţii joase până la CH30.
Aristolochia gigantea
 este o plantă căţărătoare cu flori „blege” cara atârna aşa de parcă nu ar avea vlagă ca nişte cârpe.

Similitudinea este chiar în această blegeală! Este bun deci la organe lăsate, care atârna fără vigoare, rinichi sau uter lăsat, deplasat. La uter care necesita suport mecanic (plasă), organe fără vlagă care coboară din locul ideal.

Remediul se face din toată plantă (frunze, tulpină, flori)

Armeria maritimă – vindecă traumele emoţionale când ai pierdut ceva drag (persoană, obiect) şu nu ai acceptat pierderea. Da bucurie omului trist din cauza unor pierderi peste care nu poate trece sau nu le poate accepta.

Acceptarea unui deces, a unei situaţii rele, acceptarea unor pierderi materiale sau de persoane dragi.

Se poate folosi şi în dilutie înalta dacă e ceva mai vechi.

Clitoria ternata 

– remediu folosit în medicină ayerveda. Ca remediu homeopat ajuta la toate bolile cunoscute în ayerveda (ficat, curăţirea rănilor, stomatita, hemoroizi, în special cei care sângerează)
Pusă pe răni acţionează antibacterial. Ajută la răni şi la ulcer la stomac şi la stomatita.
Însă mai se poate folosi – aşa cum arată şi forma şi numele plantei la probleme sexuale la femei legate de clitoris şi orgasm. ÎN acest caz se face numai din flori, altfel se face din toată plantă.

Ajută la creşterea clitorisului (o femeie normală din punct de vedere sexual are un clitoris bine dezvoltat) şi la potenta şi libidoul feminin.

Ajută şi la apariţia orgasmului.

Eustoma grandiflorum 
– se face din toată plantă.

Ajută la uter care sângerează, la uter inflamat, la rana pe col care sângerează.

Adromischus alstonii – ajută la bolile de sânge atunci când celulele sunt diforme,
malformate (probabil şi la leucemie)


Osteosperum fructocosum
(remediu numai din flori)
– producerea de hormoni.

Ajută la toate glandele care produc hormoni. Lipsa de hormoni sexuali sau de orice altă natură.
Diluţii joase de ex. la amânarea unei menopauze premature. Diluţii înalţe în cazuri cronice (sau vechi).

Ajută şi la bărbaţi şi la femei. Pe plan sexual ajuta în special la cei care au fost respinşi sexual sau de parteneri şi de aceea au încetat producţia de hormoni.

Ipomoea indica
 (Blue Morning Glory)
– antinevralgic homeopat!

Ajută la orice fel de dureri: cap, ochi, măsea, etc. Este ca un antinevralgic, calmează durerile acute de orice fel. Se foloseşte în diluţii până la CH30. În plus calmează oamenii nervoşi, care vorbesc repede, care vor să iasă în evidenţă (din cauza unor complexe). Remediul se face din flori.

Alstroemeria pulchella – remediu pt. cheagurile de sânge – mai ales cele la creier.

Arnica este folosit în homeopatie în principal la urmările produse de lovituri la cap sau cheaguri de sânge la creier sau altundeva.

Acest remediu este însă mai bun ca Arnica la cheaguril de sânge la creier deoarece acţionează altfel decât Arnica.

Arnica face cheagul seros, apos ca să îl dizolve şi deci îl umflă. Alstroemeria îl usucă, diminuează şi absoarbe ceea ce îl face mai puţin periculos şi mai eficient la cheaguri la cap apărute după lovituri sau comoţii.

Acest remediu ajuta şi la pete maronii la piele (tot un fel de cheaguri!). Se foloseşte în diluţii până în CH30.

Remediul se face din toată plantă.

Pavonia hastata
 – reglează menstruaţia şi ajuta la vene.

Ajută la duritate venoasă cu risc de spargere a venelor (provine de la un ficat dur). Lipsa de elasticitate a venelor (DD: Călcarea fluorica) Ajută şi la hemoroizi. În plus reglează
menstra la femeile cu menstra dereglata, neregulată, întârziată.

Remediul se face din toată plantă (inclusiv flori)

Duabanga grandiflora
– un alt remediu pt. clitoris şi sexualitate feminină. Se face din flori.

Este o plantă pt. planul sexual, ajuta la creşterea şi stimularea clitorisului, creează secreţii vaginale la femeile cu lipsa de secreţie şi uscăciune vaginală care în general sunt cauzate ori de excese sexuale în trecut ori de traume sexuale (viol, abuz, etc) însă e posibil să ajute şi la uscăciune din cauze hormonale.

Annonaceae Artabotrys madagascariensis
 – remediul vulvei inflamate

Ajută la vulva inflamată, când femeia nu poate fi penetrată. Este des din cauză că inconştient, femeia nu-şi doreşte sex şi o face numai că nu poate refuza bărbatul. Remediul se face din floare.

Epidendrum Orange Blaze – uscăciune.

Această plantă ajuta la limfa şi mucoase, căci produce secreţie şi pune în mişcare limfa. Se face numai din floare.

Ajută la tot ce e legat de mucus şi uscăciune. Uscăciune anală care cauzează constipaţie unde scaunul nu iese. Etc.

Diluţii până la CH30.

Monstera siltepecana o plantă cu o floare albă superbă.
 – Remediu singuraticilor

Ajută a infamaţii acute pe fizic (albul stinge roşul).

La psihic ajuta la tristeţe şi depresie la văduvi sau cei care nu au partener sau la copiii care nu au fraţi, când te usuci de tristeţe. Te ajută să accepţi soarta şi să fi impact cu tine chiar dacă eşti singur. Diluţii joase până în Ch30 pe fizic şi înalte pt. psihic.

Hibiscus kokio subsp. Saintjohnianus 
– complexe şi blocaje

Ajută la complexe de inferioritate, mai ales de natură sexuală sau de înfăţişarea fizică (de cum arăţi, chelie, etc),ajută şi la femei să se deschidă sexual după un abuz sexual sau un viol.
Ajută să se deschidă inima după traume emoţionale.

Poate ajuta şi la hipertensiune cauzată de blocaje la inima cauzate de traume emoţionale.



Cu ce se aseamana planta asta ? Cu o peruca. Exact la par ajuta, adica la cresterea parului !

Saussurea medusa 

-se numeste planta, creste in Himalaya. Din cauza ca creste la inaltime mare ajuta si la hipertensiune si dureri de cap de la tensiune inalta. Mai ajuta si la dureri menstruale dar numai cand sunt intepatoare, care inteapa brusc. (caci pe crestet planta face ca un fel coroana intepatoare). Si mai ajuta la menstra prea abundenta (similar cu hipertensiune, exces de sange) Se foloseste in dilutii joase pana in CH30

Rafflesia arnoldii

 – este cea mai mare floare din lume. 
Rafflesia arnoldii este cea mai mare floare din lume. Este o planta parazit care nu are frunze si nici radacina si miroase a cadavru. Cu acest miros atrage insectele pt. a raspandi polenul.
Dupa cum arata petele albe pe fundalul rosu planta ajuta la leucocite – adica la celulele albe din sange care omoara microbii. Buline albe pe fundal rosu. Ajuta deci la leucemie sau cancer sau boli in care exista probleme cu celulele albe.
Leucemia este „nebunia sangelui” si este legata de ficat si mai ales de splina si nu de maduva spinarii asa cum crede medicina.
Splina este cea care produce sangele si caldura in corp. Se foloseste in dilutii joase pana in CH30.
La leucemie trebuie intarita si vindecata splina. Pt. asta sunt utile castanele comestibile prajite si remedii de splina (Ceanothus americanus etc) sau remedii pt. sange (Crotalus horridus sau altele)

Agrimonia eupatoria

 – este un remediu descris de Hidegard. Dupa ea ajuta la otraviri. Ca remediu homeopat se poate folosii intradevar la otraviri si intoxicatii. Fiind o planta toxica anihileaza otrava prin similitudine. Ca simptom tipic este voma insotita de ameteala. Mai ajuta si la cazuri de schizifrenie incipienta.
Trei remedii pt. tensiunea arteriala scazuta.
Tensiunea arteriala scazuta provine de la nefunctionarea corecta a rinichilor sau din lipsa cronica de apa (deshidratare) – ca urmare este sange prea putin in corp sau de la sangele slab si insuficient (care este produs de splina si nu de maduva asa cum crede medicina!)
Rinichii sunt efectati de tristete, depresie, traume emotionale si sexuale. Cea mai importanta masura
este vindecarea traumelor si a tristetii. Trebuie ca bucuria si multumirea sa ia locul tristetii. In plus trebuie
alimentat corpul cu apa (fara acid !!) si renuntat la cafea si sucuri cu acid sau cu chimicale. Apa nu poate fi inlocuita de ceaiuri si sucuri ! Vezi aici pe forum postul despre lipsa cronica de apa in organism.
Afectiunea asta pare sa afecteze mai mult femeile, in special femeile blande si prea linistite care au un sange prea lenes, desi exista si exceptii cu femei foarte nervoase dar care au sangele „uscat”, gros.
Bautul de cafea la tensiunea scazuta – asa cum este recomandat de medici – deshidrateaza si mai rau corpul, ii fura mineralele si distruge nervii, care le femei sunt si asa foarte sensibili si nu este o masura adecvata ! Cine vrea sa se vindece trebuie sa renunte la cafea si sa se hidrateze corect si suficient.
Colesterrolul marit in sange este un semn de lipsa de apa si se tratezaa cu …apa !
Ar trebui deci data destula apa corpului si eliminate cauzele care blocheaza rinichii sau vindecata splina, sau marita cantitatea de sange din corp. Splina este afectata de baut rece si de mancat de cruditati in mod exagerat si nepotrivit. Caci tot ce este crud si apos nu arde deloc bine in soba daca focul nu este deja foarte puternic si asa este si la soba corpului care este splina.
Cine mananca salate inainte de mancare gatita sau bea apa rece sau mamanca mancare rece sau face exces de cruditati stinge focul si distruge soba (splina).
Pentru cazurile de tensiune mica cunosc 3 remedii homeopate care dau rezultate imediat insa sunt doar remedii paliative, pt. stadiu acut, ele nevindecand cauza. Pt. cauza trebuie alte remedii.

1. Rauwolfia serpentina 

– este o planta cu fructe misi si rosii care se aseamana cu globulele rosii. Aceasta plantacontine alcaloizi care au un fecte excitant si deco incalzeste sangele si mareste si stimuleaza circulatia sanguina. Stimuland circulatia sangelui creste automat si tensiunea si corpul ajunge la parametrii mai normali. Exista ca remediu homeopat si se face din radacina numai.
Urmatoarele doua remedii actioneaza pe alt principiu: ele maresc cantitatea de lichide in corp, marind probabil si cantitatea de sange sau mai degraba facandu-l mai putin gros. Deci ele actioneaza contra lipsei cronice de apa in corp. Amebele plante au flori galbene.

2. Wedelia calendulacea
-
 (este un remediu din Ayurveda folosit la mai multe afectiuni printre care si la tensiunea mica).
Ca remediu homeopat (cu eticheta sau nu) se face din toata planta.

3. Haplopappus bailahuen

(este un remediu homeopat existent si se face din frunzele uscate)

Remediul 1 nu poate fi combinat cu remediile 2 sau 3 si nici 2 cu 3 nu are rost caci se pot anihila reciproc.
Trebuie ales si testat ce tip de remediu este indicat mai bine in functie de dezhidratare sau sange prea lenes.

Toate remediile se pot folosii in dilutii joase, adica CH5, CH7, CH9 sau CH12. 

Repetarea lor depinde de necesitate si efect si de dilutia aleasa, nu exista reguli fixe.

 Se poate testa la inceput CH7 la nevoie 1-3 doze la ceva interval si observa efectul.

Mancatul de dude rosii poate mari cantitatea de sange,
mancatul de castane comsetibile prajite repara si intareste splina,

Ceanothus americanus in dilutii CH5-9 repara multe afectiuni la splina,
„Splina de bivol CH7” activeaza functiile splinei luat mai mult timp zilnic de 1-2 ori.

Un alt remediu pt. splina este praful de castane necomestibile expus la soare dupa Lorber. Toamna se culeg castane, se curata de coaja maron, se taie bucatele mici si se expun la soare pe o sticla vopsita violet cata vreme soarele este la un unghi mai mare de 45 de grade cu orizontala. 

Se expun vreo 10-14 zile cu soare si se pastreaza in restul timpului in borcane inchise ermetic vopsite violet pe dinafara. Dupa expunere se macina praf si se face ceai cu ele. Este foarte rau la gust dar are putere mare de vindecare caci este o reteta de la Iisus prin Jakob Lorber.
Insa deja prin hidratarea corecta a corpului tensiunea prea mica se poate remedia foarte mult.

Nu pot sa nu observ ca-n homeopatie exista mai multe remedii de ridicat tensiunea dar cel putin din ce am citit eu nu prea exista de coborat.

 Arnica daca nu ma insel, de pe la 15C „coboara”, mai degraba relaxeaza (am testat-o candva), la fel si Aconitul. Personal mi-as dori tare mult sa stiu ca exista remedii cu efect rapid impotriva cresterii de tensiune, mai ales pe un anumit gen care parca urca la cap si simti ca tot sangele ramane acolo, sa nu mai zic de alte pericole. 

Per total Arnica si Aconitul sunt singurele cu un efect bun si testat pe mai multe persoane in timp dar teama imi este ca nu vor tine la nesfarsit „trucurile” astea.

Exista mult mai multe remedii de coborat tensiunea decat de urcat si sunt mult mai bine cunoscute in homeopatie.De ex. Belladonna, Glonoinum , Melilotus , Opium si multe altele.

Poti incerca oricare din ele in CH9 sau 12. Melilotus e cel mai rosu la fata, urmat de Opium si pe urma de Belladonna, daca se schimba cumva culoarea fetei. La Bell apar mai brusc ca la celelalte. Dureri de cap pot avea toate, ca si senzatie de caldura in cap. Diferentierea nu este importanta cant e vorba numai de un simptom. Daca sunt mai multe – fapt ce nu ai precizat – pot ajuta ceva la diferentiere…daca nu le iei la rand. De preferat plantele la Glonoinum caci asta e Nitroglicerina si e anorganic. 

Fulgensia fulgens (este o ciuperca, remediu necunoscut in homeopatie)

Merge foarte bine pe CANDIDA, indiferent unde (vaginala, intestinala, bucala, etc).
Actioneaza ca un probiotic, reface flora probiotica.
Se poate folosi dilutii joase CH5, CH7-9 in general pana la 30. Trebuie luat zilnic, de 3-4 ori pe zi.

Un remediu cunoscut in homeopatie este Candida albicans.
Candida albicans merge pe similitudine, cui pe cui scoate.
Se foloseste CH7-CH30, de cateva ori pe zi.
Se pot da ambele remedii alternant si trebuie evitate dulciurile.
La candidoze Fulgensia este mai eficienta decat nosoda din Candida albicans !!!

Cristian Psi a scris:

Nu pot sa nu observ ca-n homeopatie exista mai multe remedii de ridicat tensiunea dar cel putin din ce am citit eu nu prea exista de coborat. Arnica daca nu ma insel, de pe la 15C „coboara”, mai degraba relaxeaza (am testat-o candva), la fel si Aconitul. Personal mi-as dori tare mult sa stiu ca exista remedii cu efect rapid impotriva cresterii de tensiune, mai ales pe un anumit gen care parca urca la cap si simti ca tot sangele ramane acolo, sa nu mai zic de alte pericole.
Per total Arnica si Aconitul sunt singurele cu un efect bun si testat pe mai multe persoane in timp dar teama imi este ca nu vor tine la nesfarsit „trucurile” astea.

„Hipertensiune

Hipertensiunea este un simptom foarte grav, deoarece poate duce la atacuri cerebrale sau probleme de rinichi si inima. 

Perioadele de stres, nervozitate sau ingrijorare pot creste tensiunea temporar, insa hipertensiunea extinsa pe o perioada mai indelungata de timp necesita ingrijirea medicului. Remediile indicate sunt doar cateva repere privind posibilitatile homeopatiei de a trata aceasta afectiune, insa automedicatia nu este recomandata.

Remedii homeopate

Argentum nitricum – Tensiune crescuta, insotita de anxietate si nervozitate. „Tracul de scena” sau anticiparea unui eveniment stresant poate cauza ameteala, durere de cap, diaree si un puls crescut. Persoanele care au nevoie de acest remediu sunt de obicei caldurosi, energici, plini de imaginatie, impulsivi, claustrofobici si poftesc dulce sau sarat.

Aurum metallicum 

– Remediu indicat pentru persoanele serioase,axate pe cariera si impliniri profesionale, cu probleme de tensiune cauzate de stres. Pot aparea ingrijorarea, depresia sau furia, in special cand aceste persoane simt ca au gresit cu ceva. Alte indicatii sunt tendinta generala spre agravare in timpul noptii si o pofta puternica de alcool, dulciuri, paine si produse de patiserie.

Belladonna 

– Pentru simptome ce apar brusc, cu o intensitate mare si caldura. Pacientul are fata imbujorata, pupile dilatate si pulsatii in diverse parti ale corpului. In pofida senzatiei generale de caldura, mainile si picioarele sunt reci. Mai pot aparea ameteala si durerea de cap, agravate de vibratii si lumina.

Calcarea carbonica 

– Pentru persoane cu tensiune arteriala mare, care obosesc usor si au energie scazuta. Aceste persoane sunt de obicei responsabile, coplesite de boala si se tem de o prabusire emotionala. Senzatie generala de frig, cu maini si picioare reci si umede, precum si transpiratie in timpul somnului. Pacientul poate pofti dulciuri si oua, avand tendinta spre probleme de greutate.

Glonoinum 

– Persoana are fata rosie, dureri de cap si vasele de sange ale gatului pulseaza. Pieptul este congestionat sau fierbinte, iar bataile inimii sunt neregulate sau foarte puternice. Persoana se simte mai rau de la miscare, caldura, expunere la soare si alcool. O alta indicatie este senzatia de a se simti stingher intr-un loc familiar.

Lachesis 

– Cei care au nevoie de acest remediu sunt persoane intense si vorbarete, cu pasiuni interioare si agitatie ce trebuiesc exteriorizate. Pacientul poate avea o frica puternica de boala, precum si sentimente ca suspiciune, gelozie si razbunare. Mai sunt obisnuite problemele cu inima sau arterele, fata rosie si transpirata, senzatia de contractare in piept si pulsatii in multe parti ale corpului. Pacientul se simte mai rau dupa un „pui de somn” sau daca merge in timpul diminetii si are o toleranta scazuta pentru hainele stranse pe gat.

Natrum muriaticum 

– Pacientul pare rezervat si responsabil, insa poate avea trairi interioare puternice (amaraciune, dezamagire, furie, ranchiuna, teama de esec). Sunt comune durerile de cap si palpitatiile, precum si senzatia de tensiune sau raceala in piept. Pacientul se simte mai rau de la soare si la jumatatea diminetii, iar daca sta singur, intr-un loc linistit se simte mai bine. Alte indicatii pentru acest remediul sunt pofta de sarat si setea puternica.

Nux vomica 

– Persoana care are nevoie de acest remediu este de obicei nerabdatoare si influentabila, se simte usor frustrata, furioasa si jignita. Pofta puternica de cafea si alti stimulenti, dulciuri, mancaruri consistente, alcool sau droguri, care ar putea agrava problemele de tensiune. Mai sunt posibile palpitatiile, senzatia de contractare in piept, constipatia si hemoroizii. Persoana este de obicei sensibila la lumina, zgomot, mirosuri si interferente.

Phosphorus 

– Persoanele care au nevoie de Phosphorus sunt de obicei sensibile, influentabile si starnesc compatimire, cu tendinte spre slabiciune, ameteala, o senzatie de stinghereala si fobii. Sunt posibile sangerari nazale, fata rosie, palpitatii, o senzatie de greutate sau greutate in piept si probleme pe partea stanga. Alte indicatii sunt pofta de bauturi reci si o ameliorare remarcabila dupa masa si somn.

Plumbum 

– Remediu indicat pentru persoane cu probleme degenerative ale nervilor si intarirea arterelor. Senzatia de contractare in piept si palpitatiile se pot agrava cand persoana sta intinsa pe partea stanga. Sunt posibile contractii, paralizie si probleme cu muschii si nervii. Persoana poate avea un trecut de alcoolism si abuzuri, devenind apatic sau depresiv cand incepe sa aiba probleme cu memoria si debilitate fizica.

Sanguinaria 

– O senzatie ca sangele se ridica la cap, cu obraji rosii si fierbinti, precum si pulsatii in gat. Persoana poate avea migrene, de obicei pe partea dreapta si care se agraveaza de la lumina si zgomot. Sunt tipice probleme cu partea dreapta a gatului si umerilor, alergii, arsuri la inima si probleme digestive. Simptomele se agraveaza de la miscare si se pot ameliora de la intuneric si somn. Alte indicatii sunt pofta de mancaruri picante si tendinta de a se simti rau de la dulciuri.”

Alte remedii necunoscute inca:



 Stellaria holotea:

 după cum arată şi formă florii cu câte 2 petale gemen, ea ajută la toate organele gemene (lobi, mâini, picioare, sâni, rinichi, plămâni, lobii creierului, lobii laterali, frontali, parietali, picioare, mâini). Ajută la echilibru stânga-dreapta. Ajută şi la pareză când este numai pe o parte, nesimetrică.
Sau dacă eşti prea încordat pe o parte, sau dacă un copil a fost forţat să schimbe folosirea mâinii stângi cu cea dreaptă. 

Echilibrează stânga-dreapta, masculin-feminin, yin-yang.

Ajută şi la excese mari, la unul care munceşte prea mult de exemplu sau face sex prea mult sau prea puţin, excese atât negative cât şi pozitive. Tema remediului este dezechilibru sau exces în ceva, când nu mai este echilibrat la mijloc. Remediul se face din floare, se poate da şi în diluţii înalte, mai ales când e ceva pe psihic sau ceva mai vechi.

La pareze recente diluţii pe fizic, până în CH30. La pareze vechi diluţiile înalte probabil sunt mai efective.
Caz: un tată care îşi iubea şi îngrijea numai fica, ignorându-şi complet băiatul. A primit remediul în 1M de la soţie făcut cu etichetă. După o singură doză a dispărut acest comportament excesiv.

Lycogala epidendrum – o ciupercă mai ciudată



Aşa cum arată şi ciuperca în sine ajută  la chisturi, cheaguri, adunături de sânge mai mari, tumorile mici, alune roşii
Dacă sunt maron şi uscate nu merge acest remediu! Merge însă la alune roşii mari!

Se dau diluţii joase până în ch30. Pe plan emoţional se pot da diluţii crescătoare până la înalte dacă este prezentă: indignare şi inflamare dar omului nu-i trece boala de mult timp. Iar omul e enervant, nu uită, vorbeşte mereu de problemă care îl deranjează, repetă mereu de problema lui ca un disc stricat, poate avea un plâns indignat.


Nectaroscordum siculum 

– creste in stepa din Babadag
In poza de mai sus planta nu este înflorită inca, adică florile stau inca închise in aceea capsula si arata ca nişte
Spermatozoizi. Si exact la asta ajuta planta asta!
Remediul din floarea asta ajuta la lichidul seminal de la bărbaţi, la cei cu sperma putina, la cei cu sperma de calitate proasta.
E o planta specifica bărbaţilor. Aspermatoree sau când e sperma putina, leneşă, etc. Diluţii pana in CH30.
Remediul se face din toată planta.

Inca 3 remedii necunoscute in homeopatie.




Nomocharis aperta 
– aşa cum arată clar şi signatura florii, acest remediu ajută la:
– Toate bolile cu erupţii roşii gen pojar, vărsat de vânt, scarlatina, etc.
– Pete roşii de la soare, dar mai mult ca pistrui.
Planta merge pe similitudine, acutizează ca să vindece.
În plus ajută la cei care se înroşesc brusc d l a emoţii. Remediul se face din toată planta. Diluţii joase până la CH30 pt fizic şi înalte numai pt. planul emoţional sau chestii cronice.

Calochortus coeruleus


Calochortus coeruleus 

– este, după cum vedeţi o plantă cu petale păroase ! Mai rar aşa ceva.
La ce să ajute? La păr! Ajută să ţină părul pe cap, atât la bărbaţi cât şi la femei atunci când cade.
Diluţii până în CH30, pe fizic deci.
Ajută şi la uscăciunea pielii capului (mătreaţă).


Primula auricula:

 Aşa cum arată forma şi culoarea cât şi numele florile arată ca nişte... urechi cu ceară în ele !
Planta asta ajută la probleme cu urechi, la scoame în ureche, la dopuri. Ajută să facă ceară mai moale ca să iasă ori face mai multă să iasă ori o face moale Curată urechea, ajută şi la reglarea auzului intern.
Probleme cu ceară = dereglare pe rinichi. Ceară uscată sau dopuri de ceară sunt în simptom de lipsă de apă în corp.
Remediul se face din toată planta, se folosesc diluţii până la CH30 (deci pe fizic)
Dionysia Corona – o floare frumoasă rozalie.
http://www.alpinegardensociety.net/image_files/diary/sizedDionysia%20Corona19329.jpg
Ajută inima să se deschidă, îl ajută pe om să-şi asculte sentimentele, să fie sincer cu el, să spună franj în faţă ce-l deranjează
Sunt oameni care nu pot spune ce îi deranjează şi rămân cu frustrări din cauza asta.
E pentru cei cu nod în gât, când plâng şi nu pot spune ce îi deranjează.
Se face numai din floare, merge şi ca remediu Bach.

Interesant cum a făcut Dumnezeu plantele astfel încât îi arată celui care ştie să le citească signatura deja prin forma şi culoarea lor la ce ar fi bune de folosit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu